Már órákkal a halálos kimenetelű baleset előtt is éles lőszerrel töltött fegyvereket használtak azon a filmforgatáson, amelyiken Alec Baldwin lelőtt két ember.

Fotó: Jim Weber / MTI/AP

A CNN arról ír, hogy a stábtagok közül néhányan egy forgatásközi szünetben már a halálos baleset előtt is éles lőszerrel töltött fegyverekkel lőttek.

Az egyes jelentek közötti átállás néha hosszúra nyúlik, a csapat tagjai közül néhányan pedig úgy ütötték el az időt, hogy sörösdobozokra lőttek célba, amihez a később Alec Baldwin kezébe kerülő pisztolyt is használták.

Ismert, csütörtökön a Rust című westernfilm forgatásán az Új-Mexikó állambeli Santa Fében a főszereplő Alec Baldwin kezében elsült a kellékpisztoly, és a lövedék – amelynek nem lett volna szabad a fegyverben lenni – halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchinst, a film vezető operatőrét. A lövedék a Hutchins mögött guggoló Joel Souza, a film rendezője kulcscsontjában állt meg. Souzát is kórházba vitték, de pénteken már kiengedték.

A VG is írt róla, hogy az ehhez hasonló balesetek nem példa nélküliek a filmiparban.

Baldwin állítólag éppen egy fegyverelőrántós jelenetre gyakorolt, amikor a töltött pisztolyt a kamera felé irányította.

Souza pedig azt mondta, ő egy hangos durranást hallott, majd látta, ahogy Hutchins a mellkasához kapva összerogy. Souza csak ezt követően vette észre, hogy ömlik a vér a jobb vállából. A kamerák nem forogtak, amikor a lövés eldördült, Hutchins és ő éppen a kameraállásokat ellenőrizték.