Október 26-án indul az HBO Max, az amerikai WarnerMedia streaming-szolgáltatója Európában – jelentette be kedden az amerikai vállalatcsoport.

Fotó: Shutterstock

Három szakaszban kezdik meg szolgáltatásukat az európai kontinensen: október 26-tól Svédországban, Dániában, Norvégiában, Finnországban, Spanyolországban és Andorrában. 2022 elejétől 13 kelet-európai országban, köztük Magyarországon, valamint Portugáliában, jövő év végétől hét másik államban, köztük Hollandiában, Törökországban, Görögországban. 

Számos országban, köztük Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban azonban nem indítják el a szolgáltatást, mivel a WarnerMediának a helyi szolgáltatókkal vannak érvényes szerződései még jó néhány évig filmjei forgalmazására. A vállalat azonban azt tervezi, hogy 2026-ra a világ 190 országát és területét fogja elérni. 

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a jövőben az HBO Max meg fogja kapni a Warner Bros új filmjeit forgalmazásra 45 nappal az után, hogy a mozikban bemutatták őket. 

A filmiparban már korábban felháborodást váltott ki az, hogy a Warner egyszerre mutatta be filmjeit a mozikban és az HBO Max szolgáltatásában az Egyesült Államokban. 

Bejelentették továbbá azt is, hogy a Szex és New York vígjátéksorozat folytatását And Just Like That címmel decembertől fogják sugározni. 

Az HBO Max, amely olyan közkedvelt filmek és sorozatok szolgáltatója, mint a Batman, a Harry Potter, a Maffiózók vagy a Jóbarátok, tavaly indult el az Egyesült Államokban, és azóta már Dél-Amerikára és a karibi térségre is kiterjesztette szolgáltatását.