Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával mutatkozik be jelenlegi és jövőbeni partnereinek Európa legjelentősebb védelmi és biztonsági technológiai szállítója. A Rheinmetall Industry Day Hungary 2021 rendezvényen több mint száz lehetséges beszállító, közös fejlesztési és gyártási projektek potenciális hazai közreműködői vehetik fel a kapcsolatot a világcéggel 2021. november 24-25-én, Budapesten.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte: 

Az újjáéledő védelmi ipar 2030-ra a térség meghatározó szereplőjévé teheti Magyarországot. A jövőkép szerint a következő évtized elejére az ágazat magas önellátási szinten biztosítja a Magyar Honvédség feladatainak teljesítéséhez szükséges eszközöket és szolgáltatásokat, versenyképes termékeivel sikeresen jelenik meg a külföldi piacokon. Hosszú távon a legígéretesebb kitörési pont az lehet, ha hazánk nemzetközi védelmi ipari kutatás-fejlesztési és innovációs központtá válik.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a magyar állam és a német Rheinmetall közös beruházásában már épül a Lynx-harcjárműgyár Zalaegerszegen. Az üzem szomszédságában működő ZalaZone járműipari tesztpályán pedig elkészült az off-road tesztkörnyezet első üteme. A párhuzamosan zajló beruházások világszínvonalú feltételrendszert teremtenek a védelmi ipari és biztonsági kutatásokhoz.

A düsseldorfi székhelyű Rheinmetall AG integrált technológiai csoportként piacvezető a környezetbarát mobilitásban és a biztonságtechnológiában, az autóipar első osztályú modul- és rendszerbeszállítója. 

A budapesti rendezvény az ipari együttműködési lehetőségek feltárását hivatott előmozdítani a magyar cégek és a vállalat védelmi divíziói között, például a páncélozott járművek, légvédelem vagy robotika területén.