Rendhagyó módon igyekszik az oltási kedvet növelni a bécsi Fun Palast nevű bordélyház – írja a Sky News. A létesítmény, mely újabban oltási központként is működik, fél órát kínál ingyen a „szaunaklubban” a kiválasztott hölggyel azok részére, akik felveszik a koronavírus elleni védőoltást.

A lépéstől nemcsak az oltottak, de az ügyfelek számának növekedését is várja a hely, lévén a járvány az utóbbiak számára is negatív hatással volt. Ausztriában mindeddig csupán a lakosság 64 százaléka esett túl az oltáson, amin persze az új, 2G nevet viselő szabályok változtathatnak. Ezen szabályok értelmében számos helyszínt – a kávézóktól az éttermeken át a fodrászokig – csak olyanok látogathatnak, akik oltottak vagy nemrég estek át a betegségen.

Fotó: Shutterstock

Az intézkedések kapcsán egy 4 hetes átmeneti időszak is van, amíg elegendő az első oltás és egy PCR-teszt megléte is ezen helyszínek felkereséséhez. A pénteken bejelentett rendelkezések az új fertőzöttek számának rekordjával esnek egy időpontra.

Peter Laskaris, a hely menedzsere elmondta, a statisztikák szerint rendkívül sok bevándorló hátterű férfi nem vette még fel az oltást, és mivel a Fun Palast ezen célcsoport elérésében jó, úgy döntött, hogy oltópontot rendez be a helyen.