Súlyos balesetet szenvedett és lángra kapott egy észak-macedóniai turistabusz keddre virradóra Bulgáriában – jelentette a BGNES bolgár hírügynökség.

Negyvenöt ember – köztük tizenkét gyerek – vesztette életét a Szófiát Blagoevgraddal összekötő A3-as autópályán történt szerencsétlenségben. A halottak között van a buszsofőr is. 

Fotó: Vaszil Donev

A járművön összesen ötvenketten utaztak. A hét sérültet kórházba szállították. Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint a sérültek állapota nem súlyos.

Az áldozatok többsége nyilvánvalóan albán volt. Az észak-macedón fővárosban, Szkopjéban bejegyzett busz Törökországból érkezett, és Észak-Macedónia felé tartott. A vizsgálat szerint a busz nem sokkal hajnali 2 óra után nekiment egy szalagkorlátnak, majd felborult és kigyulladt. 

Diana Ruszinova közlekedési szakember úgy vélekedett, hogy az érintett autópályaszakaszon számos gond volt. Felidézte, hogy egész nyáron át kátyúkat javítottak ki munkások. Az útszakasz, ahol a baleset történt, dombos területen fekszik, és gyakori balesetekről ismert – közölte az állami rádióval a szomszédos település polgármestere.

A tragédiával kapcsolatban részvétet nyilvánított Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök, Sztefan Janev, Bulgária ideiglenes kormányfője, és Áder János magyar köztársasági elnök is.