Mintegy 68 egészségügyi dolgozó koronavírustesztje lett pozitív azok közül, akik részt vettek egy nagy karácsonyi bulin Dél-Spanyolországban – számolt be a BBC. A fertőzöttek többsége a málagai regionális kórház intenzív osztályán dolgozó orvosok és ápolók.

Fotó: AFP

A múlt szerdai mulatságon mintegy 170 ember vett részt, valamennyien itt fertőzöttek meg – közölték az egészségügyi hatóságok.

A rendezvényen csak negatív teszttel lehetett részt venni, amivel minden vendég rendelkezett is.

A 68 egészségügyi dolgozó közül mindenki rendelkezik legalább két oltással, a pozitív teszt ellenére nem mutatnak tüneteket.

A koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében az andalúziai egészségügyi hatóságok azt tanácsolták a kórházi személyzetnek, hogy ne vegyenek részt a karácsonyi partin, mivel az ünnepi időszak fokozottan veszélyes járványügyi szempontból.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök fokozott óvatosságra szólította fel a lakosságot az ünnepek alatt, sok európai országhoz hasonlóan ugyanis Spanyolországban is nőtt a koronavírusos esetek száma az elmúlt hetekben, a hideg idő pedig a járvány negyedik hullámát is magával hozhatja.