A Mediaworks Hírcentruma hétrészes cikksorozatban veszi górcső alá Márki-Zay Péter korábbi kijelentéseit – számolt be róla az Origo.

Az első részben a rezsicsökkentésről, a másodikban a minimálbérről, a harmadikban pedig a 13. havi nyugdíjról alkotott véleményét írta le a sorozat, a negyedik a migráció témakörét tárgyalta, az ötödik pedig a gyermekvédelmi törvénnyel foglalkozik.

Márki-Zay Péter még december elején nyilatkozta a köztévé híradójának, hogy ha kormányra kerülne, akkor 

eltörölné a gyermekvédelmi törvényt.

A jogszabály a kiskorúakat védi a nemi fejlődésüket befolyásoló médiatartalmaktól. A törvény megtiltja, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak. 

Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

A portál felidézte, hogy a törvényt az a nemzetközi szinten már aggasztóvá váló tendencia hívta életre, amely az utóbbi években egyre több olyan tartalmat próbált a gyermekekre erőltetni, amelyben népszerűsítik például a nemváltást. Mindezt a legváltozatosabb formában, a Youtube-on, különféle mesekönyvekben vagy olyan streaming-szolgálatókon keresztül, mint a Netflix. Nyugat-Európában és a tengerentúlon egyre kisebb korban kezdik az úgynevezett érzékenyítést, több olyan fénykép is bejárta a magyar- és a világsajtót látott, amelyeken transznemű személyek olvasnak fel óvodákban, vagy tartanak érzékenyítő beszélgetéseket, foglalkozásokat. 

Jelentősen meg is nőtt a nemváltó beavatkozások száma a világon, de elsősorban Észak-Amerikában és Nyugat-Európában.

Az M1 műsorában a miniszterelnök-jelölt arról beszélt, hogy 

a népszavazást sem találja indokoltnak a témában.

A hódmezővásárhelyi polgármester a BBC-nek nyilatkozva azt is kifejtette, hogy megválasztása esetén 

engedélyezné Magyarországon a melegházasságot, ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus.