A Mediaworks Hírcentruma hétrészes cikksorozatban veszi górcső alá Márki-Zay Péter korábbi kijelentéseit – számolt be róla az Origo.

Az első részben a rezsicsökkentésről, a másodikban a minimálbérről, a harmadikban pedig a 13. havi nyugdíjról alkotott véleményét írta le a sorozat. 

A negyedik rész a migráció témakörét tárgyalja. 

Márki-Zay Péter a korábban tett kijelentései alapján támogatja a migrációt, az idegen kultúrákból érkező bevándorlók integrálását és a vegyes házasságokat 

– emlékeztet a portál.

Fotó: AFP

A cikk szerint mára gyakorlatilag Márki-Zay Péter a migráció egyik leglelkesebb támogatója a magyar politikában.

Osváth Zsolt YouTube-influenszer nyári műsorában például arról nyilatkozott: 

Az a legfontosabb dolog, hogy azok az emberek, akik ide érkeznek hozzánk a Kárpát-medencébe, ebbe a kis országba, érezzék jól magukat.

Arról is említést tett, hogy szerinte a migránsok egy-két generáció alatt „magyarrá válnának”.

Márki-Zay két évvel ezelőtt, az önkormányzati választás kampányában is a bevándorlást támogatóan nyilatkozott. Az illegális migrációból adódó veszélyeket és kockázatokat pedig alábecsülte.

Facebookos bejelentkezésében úgy fogalmazott: 

A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál' istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna.

A közösségi média-oldalán még Bécsből is bejelentkezett, demonstrálva, hogy a már bevándorlóországgá vált Ausztria fővárosában nem jelent problémát a nagy számú idegen kultúrájú ember jelenléte.