BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszavonták az ónos eső miatt kiadott riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután adott ki másodfokú riasztást több megyére is.

Mindenhol visszavonta a korábban ónos eső veszélye miatt kiadott veszélyjelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnalra. Azt írták, hogy az ónos eső csapadékzónája reggelre az északkeleti, keleti országrészre korlátozódik, majd északkelet felé elhagyja az országot.

Az északkeleti határvidéken a havazás reggelig kitarthat. A térségben reggelig 4 centiméter körüli friss hó hullhat, de az 5 centimétert is meghaladhatja a friss hóréteg.

Fotó: Shutterstock

Az előrejelzés szerint többnyire erősen felhős vagy borult, párás lesz az idő, napközben inkább csak kisebb körzetekben szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. 

Napközben újabb hullámban érkezhet eső, ám az ország északkeleti harmadát várhatóan ez már nem érinti. Leginkább a Dunántúlon és a délkeleti határnál lehet esőzésre számítani, majd a késő esti órákra átmenetileg csökken a csapadék. 

Havazásra az északkeleti határvidéken lehet számítani, a térségben reggelre 4 centiméter körüli friss hó hullhat, de az 5 centimétert is meghaladhatja a friss hóréteg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 1 és plusz 5 Celsius-fok között várható, 

de a nyugati határvidéken egy-két fokkal enyhébb idő is lehet. Késő este mínusz 3 és plusz 5 fok közötti értékek várhatók.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.