Covid-19 fertőzés gyanúja esetén a gyorsdiagnosztikai teszttel, orrból vett mintából 15 percen belül megtudható, hogy valóban a koronavírus okozza-e tüneteket vagy a panaszok hátterében influenza vírus áll.

A GeneFinder Covid-19 teszt eredménye segítheti az orvosokat abban, hogy időben, a fertőzés típusának megfelelő kezelést tudják elindítani pácienseiknél. A teszt segítségével a betegek meggátolhatják saját környezetükben a koronavírus terjedését.

Illusztráció Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Az antigén gyorsteszt eredményességét a Nemzeti Virológiai Laboratórium igazolta.

A gyógyszertári forgalomban GeneFinder Covid-19 néven elérhető antigén gyorsteszt a legmagasabb szintű magyarországi laboratórium tanúsítása szerint alkalmas arra is, hogy elkülönítse a koronavírus mutációkat az influenza vírustól.

A GeneFinder Covid-19 teszt klinikai vizsgálata azt bizonyította, hogy ennek a gyorsdiagnosztikai tesztnek a pontossága és érzékenysége közel egyenértékű a kizárólag laboratóriumi körülmények között alkalmazott PCR teszttel.

Magyarországon a megbetegedések döntő többségét a rohamosan terjedő omikron variáns okozza, de jelen van még a delta mutáció és az influenza vírus is, éppen ezért fontos, hogy a lakosság nyugodt, otthoni körülmények között is megbízható eredményhez jusson.