A világ egyik legnagyobb óvszergyártója a termékei iránti kereslet élénkülésére számít a járványügyi szabályok enyhítésének következtében – számolt be róla a The Bloomberg.

Az oltási arányok emelkedése miatt egyre több ország kezdi fokozatosan kivezetni a pandémia miatt meghozott szigorú szabályokat, és a társadalmak kezdenek alkalmazkodni a járvány utáni élethez – írta a malajziai Karex Bhd. multinacionális vállalat hétfői közleményében.

A Karex nevéhez fűződik a világszerte legyártott minden ötödik óvszer. A cég 670 ezer dolláros veszteséget könyvelt el a tavalyi negyedik negyedévben, amit a magasabb nyersanyagköltségekkel és a koronavírus-járvány által okozott ellátásilánc-problémákkal indokoltak. A bevételek csaknem 11 százalékkal estek vissza – jelentette be vállalat.

Fotó: Shutterstock

A szigorú járványügyi intézkedések, amelyeket a világ kormányai és egészségügyi hatóságai bevezettek, drasztikusan befolyásolták a szexuális eszközök és az orvosi eszközök iparágát is – közölte a cég.

A vállalat termékeinek használata az elmúlt két évben majdnem 40 százalékkal esett vissza.

A Karex jelentése szerint az óvszereladások zuhanásához az vezetett, hogy a világjárvány idején a szállodák, a nem létfontosságú klinikák, és a szexuális wellness-központok egyaránt zárva voltak, ráadásul több kormány is felfüggesztette az óvszerosztó programokat.

A Durexet gyártó Reckitt Benckiser is árat emel

A fogyasztási cikkeket gyártó brit Reckitt Benckiser vállalat bejelentette, hogy kénytelen lesz megemelni termékeinek árát 2022-ben.