A brit királynő minden keddi programját lemondta a Buckingham Palota. II. Erzsébet a napokban fertőződött meg koronavírussal, nem sokkal azután produkált pozitív tesztet, hogy találkozott fiával, Károly herceggel, aki szintén elkapta a covidot. 

A 95 éves uralkodó szerencsére jól van a beszámolók szerint, tünetei enyhék, ezért újra munkába akart állni, de a palota közlése szerint keddi programjait mégis le kellett mondani. 

Fotó: CHRIS JACKSON / AFP

Az udvar szerint erre azért van szükség, mert a királynő még mindig produkál tüneteket, így tartani lehet attól, hogy nem bírná a megterhelést, amelyek az interneten keresztül zajló megbeszélések és egyeztetések jelentenének. II. Erzsébet így egyelőre pihen, amíg túl nem jut a fertőzésen. 

A hét hátralévő részére tervezett programjairól egyelőre nem született döntés a The Guardian című lap szerint erről későbbi időpontban döntenek. 

A királynő egyébként három koronavírus-elleni vakcinát is kapott már, és bár nincsenek alapbetegségei, idős kora miatt különösen veszélyes lehet rá a betegség, ezért sem akarja túlterhelni a palota az uralkodó szervezetét.