Mégis hazájában, Új-Zélandon hozhatja világra gyermekét Charlotte Bellis. Az újságíró az elmúlt napokban szinte mindenhol címoldalakra került történetével, lapunk is beszámolt kálváriájáról, amely során állapotosan előbb Afganisztánból a hazájába, majd Belgiumba utazott az élettársával, de onnan is távoznia kellett, így előbb Katarba ment, majd visszatért tudósításai helyszínére, ahol a tálibok nyújtottak neki segítséget. Új-Zéland pedig a szigorú Covid-szabályok miatt megtiltotta, hogy hazatérhessen. 

Bellis története egyre nagyobb visszhangot keltett hazájában, amelynek hatására már a helyi kormány is érezte, valamit tennie kell. 

Végül úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy külön Bellisnek és születendő gyermekének szánt karanténhelyszínt, a hazaútját pedig máris elkezdték megszervezni – írja a BBC. 

Grant Robertson miniszterelnök-helyettes közölte, felajánlották az elszigetelt karantént Bellisnek, és remélik, hogy elfogadja. A politikus egyben azt is cáfolta, hogy csupán a nagy visszhang miatt tettek volna lépéseket, bár az érdekes, hogy ezt az intézkedést csak napokkal azután jelentették be, hogy Bellis története a hétvégén napvilágot látott. 

Különösen úgy furcsa, hogy Bellis a hétvégén arról számolt be, hogy a kormány elutasította a kérelmét, és megtiltotta neki a hazatérést. Afganisztánba azért utazott vissza, mert oda volt egyedül vízuma. A helyiek nagyon barátságosan fogadták, még abból sem lett baja, hogy hajadonként esett teherbe. 

Bellis kedd reggel a Twitter-oldalán reagált a lehetőségre. Kifejtette: nagyon örül, hogy hazatérhet, várhatóan márciusban indul útnak, hogy otthon hozhassa világra kislányát, a családja közelében.