Olaszország ausztráliai nagykövete meghalt, miután lezuhant egy erkélyről szülővárosában, az olaszországi Umbria régióban található Folignóban – közölte a The Guardian.

Az 56 éves Francesca Tardioli nagykövetet holtan találták a háza előtt, minden jel arra utal, hogy a diplomata lezuhant a harmadik emeletről. Az olasz rendőrség vizsgálja az esetet.

Szívszorító hír Francesca Tardioli halála. Kedves barátom, briliáns kolléga, nagyra becsült diplomata volt

– írta róla Twitteren Ausztrália olaszországi nagykövete, Margaret Twomey, aki úgy jellemezte Tardiolit, mint Olaszország egyik legnagyobb ajándékát Ausztráliának.

Fotó: Twitter

A nagykövetség és az olasz külügyminisztérium egyaránt gyászolta őt.

Mély fájdalommal értesültünk Francesca Tardioli elvesztéséről. Osztozunk családja gyászában. Nagyszerű diplomata és az állam elkötelezett szolgája volt – írta az olasz külügyi tárca.

Az AGI olasz hírügynökség szerint a nagykövet állítólag elvesztette az egyensúlyát, miközben áthajolt az erkélyen.

Tardioli 1991-ben csatlakozott az olasz diplomáciai szolgálathoz, 2019 szeptembere óta töltötte be a nagyköveti tisztséget. Folyékonyan beszélt angolul és franciául, valamint jól tudott németül és spanyolul is.

Meghalt Szerbia portugáliai nagykövete, miután lezuhant egy szikláról

Meghalt Oliver Antic, Szerbia portugáliai nagykövete, miután pénteken lezuhant egy szikláról a Lisszabon melletti Cascais tengerparti városban.