A Magyar Nemzet megszerezte Fuzik Zsolt terjedelmes gyanúsítotti vallomásának egyes részleteit. A férfi fontos információkat osztott meg a nyomozókkal a Horváth Csaba zuglói MSZP-s polgármestert is érintő korrupciós ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleménye alapján 2016-ban Horváth Csaba – aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt. A KNYF beszámolója alapján ezenfelül 2017 szeptemberében egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezen céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja a befolyását a társaság ellenében érvényesíteni az ügyben.

A pénzek átadásáról Fuzik Zsolt azt vallotta a nyomozó hatóságoknak, hogy Horváth Csabának és társának is ő adta át a pénzeket személyesen. Hozzátette, a vesztegetési pénzt a SIS Parking Kft. hamis számlák beállításával gazdálkodta ki.

A Magyar Nemzet anyaga alapján a folyamat 2019 őszéig tartott. Fuzik bevallása szerint Horváthnak 3-4 alkalommal adott át összesen nagyjából 10-12 millió forintot. Az átadásra a Kálvin tér közelében, a Múzeum utcában levő Café Company kávéháznál került sor.