Négy vádpontban is bűnösnek találta a londoni bíróság Boris Beckert 

– írja a Deutsche Welle.

Az 54 éves teniszcsillaggal szemben kifogásolták, hogy nem tett meg mindent az adósságainak a rendezésére, többek között megtartotta a trófeáit.

Az adósságokban úszó Becker még 2017-ben jelentett csődöt. Korábban már árverésre kellett bocsátania értéktárgyainak egy részét, a legtöbb pénzt akkor, 150 250 fontot egy a Tiffanynál készült ezüstkupáért adtak. Úgy fest azonban, hogy nem áldozott be mindent az aukcióra, sőt bizonyos tárgyakról azt állította, hogy eltűntek. 

Becker először a diplomata státuszára hivatkozva próbált mentesülni, ugyanis még karrierje csúcsán a Közép-afrikai Köztársaság külügyminisztere állítólag humanitáriánus nagykövetnek nevezte ki.

A legutóbb pedig hiányos pénzügyi ismereteire hivatkozott, valamint, hogy rossz tanácsadókban bízott

– közölte a Daily Mail. Az ügyész azonban nem fogadta el a kifogásnak értékelt indokokat, így Becker nem mentesül a felelősségre vonástól. Az eljárás során a kupák mellett ingatlanjai közül is letagadhatott néhányat.

Fotó: WIktor Szymanowicz / AFP

A hatszoros Grand Slam-győztes, aki védhetetlen szerváiról a Bum-bum Borisz becenevet kapta, pályafutása alatt 49 tornát nyert meg és több mint 20 millió euró pénzdíjat nyert.