Életének hetvenedik évében szombaton elhunyt Ludwig Emil újságíró, aki 1982–1992 között művelődéstörténeti, helytörténeti írásokat, 1992 után főként politikai publikációkat közölt. 1995–1998 között a Magyar Fórum főszerkesztőjeként dolgozott. 1998–2000 között a Napi Magyarország vezető szerkesztője volt. 2000 után a Magyar Nemzet lapszerkesztője és a Maláta című havi folyóirat szerkesztője volt.

Ludwig Emil népszerű cikksorozatot írt a Magyar Nemzet hétvégi Magazinjába, amelyben szakértői szinten mutatta be a magyarországi templomokat, műemlékeket. Később, a Simicska féle G-nap után a Magyar Hírlap közölte az írásait. Ludwig Emil könyveket is jegyzett, az ő műve a Felvidéki ​műemlékkalauz, illetve A ​Balaton-felvidék évszázadai. Műemlék templomok, kolostorok, várak, kastélyok és parasztházak című alkotás.

Április 16-án, életének 70. évében hunyt el Ludwig Emil, aki korábban a Magyar Fórum főszerkesztője volt, de dolgozott vezető szerkesztőként a Napi Magyarországnál, majd lapszerkesztőként a Magyar Nemzetnél. Később a Magyar Hírlapnál is jelentek meg írásai, de a Lánchíd Rádióban is vezetett műsort.

Ludwig Emiltől korábbi kollégája, Pilhál György ezekkel a szavakkal búcsúzott a Magyar Nemzetben:

Egyszerre volt kolléga és barát. Tárgyi tudását csak az emberszeretete múlta felül. Megszámolni nem tudom, hányszor húzott ki a slamasztikából. Az olvasó elsősorban az évtizedeken keresztül írt Rejtőzködő Magyarország-sorozata által ismerte Ludwig Emilt. Nem hiszem, hogy létezik olyan műemlék templom, kolostor vagy vár a történelmi Magyarországon, amelyről ne tett volna legalább említést a több ezer cikkből álló sorozatban.