Az Obama házaspár nem ír alá új podcastról megállapodást a Spotify-jal, hanem inkább más szolgáltatókkal tárgyal a házaspár produkciós vállalata új megállapodásokról – írja a The Verge.

A több tízmillió dolláros megállapodásról szóló tárgyalások részese a hírek szerint többek között az Amazon Audible és az iHeartMedia is. A Higher Ground igyekezett a Spotify-jal is dűlőre jutni, de 

a streamingszolgáltató szerette volna megőrizni az anyagok exkluzív voltát, míg az Obamák elképzelése az volt, hogy a műsorok egyszerre több platformon is megjelennek.

Fotó: SAUL LOEB / AFP

A házaspár és a platform még 2019-ben írt alá több éves megállapodást exkluzív tartalmakról, de az első, Michelle Obama által elkészült podcast – melyben az egykori First Lady a férjével készített interjút – egy évvel később jelent csak meg a platformon. A Higher Ground a Netflix-szel is együttműködik, a vállalat Netflixen terjesztett alkotása, 

Az amerikai gyáregység Oscar-díjat is nyert dokumentumfilm kategóriában 2020-ban.

A Spotify, mely stratégiája alapjává tette az exkluzív podcastokat, az egyik legnagyobb ilyen irányú szerződése, a Joe Rogan Experience miatt került a támadások kereszttüzébe, miután a műsorvezető oltásellenes vendégeknek adott teret, ami a kritikusok szerint könnyen lehet, hogy megelőzhető halálozásokat okozott.