Közélet

Orosz csatorna: 3 perc alatt pusztítanánk el Európát atomrakétákkal

Egy orosz tévécsatornában bemutatták, hogy Berlint, Londont és Párizst is meg tudnák semmisíteni 200 másodperc alatt az orosz atomrakéták.

Németországot, Franciaországot és Nagy-Britanniát is azonnal atomcsapás érné, amennyiben kirobbanna a harmadik világháború. Ezt a forgatókönyvet ismertette egy orosz tévécsatorna csütörtök éjjeli műsorában, amelyben bemutatták, hogy Berlint 106, Párizst 200, Londont pedig 202 másodpercen belül meg tudnák semmisíteni az orosz erők nukleáris rakétákkal – számolt be róla a római Il Messaggero című újság. 

A műsorban megszólalt Alekszej Zsuravljov, az orosz radikális Rodina párt elnöke is, aki azt mondta: egy Szarmat interkontinentális rakéta is elég lenne és a Brit Szigetek nem lennének többé. 

A műsorban – amelyben egy szimulációt is bemutattak a tervezett célpontokról és arról, mennyi idő alatt érné el őket a rakéta – arra is kitértek, hogy az Egyesült Királyságnak is vannak atomfegyverei, így ezt a háborút gyakorlatilag senki sem élné túl. Nyugat-Európát beborítani az atomfelhő, amely Londonból egészen Dániáig érne. 

Az esetleges atomháború egyébként már régóta téma az Ukrajna ellen indított háborúban, de Oroszország kijelentette, hogy csak akkor hajlandó nukleáris fegyvereket bevetni, ha fenyegetettségben éreznék magukat. 

USA: Egy atomháborút nem lehet megnyerni

Az amerikai külügy reagált Lavrov harmadik világháborút vizionáló szavaira.

 

 

 

 

 

 

nukleáris háború háború Oroszország atomcsapás
Kapcsolódó cikkek