Megvehetik a Makovecz Imre által tervezett, 1992-es világkiállításra épült magyar pavilont, írja a Tervlap.hu. Az évek óta üresen álló ház egy spanyol üzletemberhez kerülhet.

Egy spanyol befektető, Mario López Magdaleno veheti meg a Makovecz Imre tervezte sevillai pavilont, amely az 1992-es világkiállításra készült. Az épület 2008-ban felkerült az andalúziai történelmi örökség listájára, vagyis nem szabad elbontani, és bármilyen átalakítást is csak felügyelet mellett lehet végezni, azonban sorsa a harminc évvel ezelőtti Expo óta bizonytalan, írja a Tervlap.hu. 

A portál beszámolója szerint az egykori világkiállítás pavilonjai közül 67-et bontottak le, a megmaradt 52-ből nyolc áll védelem alatt, köztük a magyar is.

Makovecz Imre sevillai épületét már 2013-ban meg akarta venni a magyar kormány, hogy hazahozassa és Budapesten építtesse fel újra.

A terv végül nem valósult meg.

Az ABC spanyol napilap sevillai kiadása szerint egy „energetikai, infrastrukturális, távközlési, környezetvédelmi, vasúti és bányászati ​​ágazatban” is érdekelt córdobai üzletember, Mario López Magdaleno, a Magtel tulajdonosa veszi meg az épületet. Hogy mihez kezd a pavilonnal, azt még nem tudja, de az biztos, hogy fel fogja újíttatni.