James Cameron Avatarjának, az Avatar: A víz útjának az előzetese elképesztő érdeklődésre tartott számot, miután felkerült az internetre.

A trailer a hétvégén debütált a mozikban és hétfőn került fel a netre, ahol az első 24 órában majdnem 150 milliószor nézték meg

- írta meg az IGN. Még Kínában is 23 milliószor kattintották a kedvcsinálót. 

Ezekkel a számokkal az Avatar 2 még a Disney égisze alatt készült Star Wars filmek előzeteseit is lekörözte. A Skywalker kora című film trailerét 112,4 milliószor nézték meg az első napon, a szintén a Disney-hez tartozó Feketeözvegy előzetesét ugyan ennyi idő alatt 116,8 milliószor, illetve a Pixar A Hihetetlen család című animációs filmjét 113,1 milliószor kattintották.

Az első Avatar még a 20th Century Fox gyártásában készült, de azóta az egeres cég felvásárolta az egész stúdiót.

Fotó: Getty Images

Az érdeklődés a film első képsorai iránt nem meglepő, hiszen az eredeti Avatart több mint 10 éve mutatták be a filmszínházakban. A folytatásokat eredetileg 2014-től kezdve akarták vetíteni, de

James Cameron úgy látta, hogy vízióját nem tudná átadni a rendelkezésre álló technológiákkal, ezért mindig elcsúsztatta a filmet.

Az Avatar második része az első számozott folytatása James Cameron 2009-es sci-fi eposzának. Az első Avatar film tartja a mai napig a legnagyobb filmes bevétel rekordját a maga 2,847 milliárd dollárjával. Igaz ez az eredmény többszöri újra vetítésekkel jött össze, ráadásul a stúdió azt tervezi, hogy a folytatás bemutatása előtt ismét moziba küldi az eredeti filmet.

Cameron 5 részt álmodott meg az Avatar szériának.

A Víz útja 2022. december 16-án debütál a filmszínházakban.

A harmadik részt 2024. december 20-án tervezik bemutatni, a negyediket 2026. decemberében, az ötödiket pedig 2028. decemberében.