A Johnny Depp által reklámozott férfi parfüm eladásai megugrottak, attól függetlenül, hogy a bíróság kimondta, hogy a színészt lehet feleségverőnek hívni – írja a Daily Mail.

A színész korábban elvesztette a Sun brit bulvárlap ellen rágalmazás miatt indított perét. A filmsztár azért perelte be a lapot, mert a lap feleségverőként írt róla. Depp azonban tagadta, hogy bántotta volna volt feleségét, Amber Heardöt.

US actor Johnny Depp arrives to deliver a masterclass at the Auditorium della Conciliazione venue in Rome on October 17, 2021 within the "Alice nella citta" parallel section of the 16th Rome Film Festival. - Depp earlier presented the animated TV mini series "Puffins", in which he acts as voice talent. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Fotó: TIZIANA FABI / AFP

Míg az ítélet miatt Hollywoodban egyesek az eltörléskultúra jegyében hátat fordítottak az 58 éves színésznek, a Christian Dior vállalat megtartotta Deppet a Sauvage termékcsalád arcaként.

Egy, a színészhez közel álló forrás azt mondta a sajtónak, hogy a sztár rajongótábora kitart Johnny Depp mellett. 

Az eladások valóban növekedtek, és a Dior nem tervezi, hogy elhagyja őt. Sőt, sok rajongó elmegy és megveszi az új parfümöt, hogy kifejezze támogatását

 – mondta.

A billboard showing actor Johnny Depp promoting Dior aftershave Sauvage in Milan, Italy on October 6, 2021.  (Photo by Beata Zawrzel/NurPhoto) (Photo by Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: BEATA ZAWRZEL / NurPhoto via AFP

A Karib-tenger kalózaiban is játszó színészt a Warner Brothers a tavaly decemberi legfelsőbb bírósági ítéletet követően napokon belül kitette a Legendás állatok franchise-ból.

Rachel Horman-Brown ügyvéd a Dior döntése kapcsán így vélekedett:

Ez rendkívül kiábrándító és felelőtlen a Dior részéről, különösen azért, mert már nem csak egyszerű vádaskodással állunk szemben. Az a döntés született, hogy Depp bántalmazta a partnerét, és feleségverőnek nevezhető, a Dior mégis tovább használja őt. Ezzel szinte elnézi a nőkkel szembeni bántalmazást és erőszakot.

A Christian Diort a családon belüli erőszak ellen küzdő aktivisták is bírálták. A vállalat szóvivője nem kívánt nyilatkozni.  Az Elixir-reklámot szeptemberi megjelenése óta több mint 42 millióan nézték meg a YouTube-on. 

Amber Heard 2018-ban egy, a The Washington Postban megjelent írásában „családon belüli erőszakot túlélt közszereplőként” hivatkozott saját magára. A cikkben nem nevezte meg Deppet bántalmazójaként. A színész azonban arra hivatkozva, hogy az írásból  felismerhető volt, 2019-ben ötvenmillió dolláros becsületsértési pert indított Heard ellen. A bírósági ügy jelenleg is zajlik. Tavaly Amber Heard százmillióra visszaperelte exférjét, szintén becsületsértésre hivatkozva.