Elképzelhető, hogy a jóval gyengébb második rész, vagy pedig Johnny Depp botrányos lecserélése tette be a kaput, de a Reuters szerint a Harry Potter filmek előzménysorozatának harmadik kiadása, a Legendás állatok: Dumbledore titkai című film a legrosszabb nyitást könyvelhette el a varázslóvilágban játszódó mozik közül. 

Az Eddie Redmayne, Jude Law és Mads Mikkelsen főszereplésével készült film ugyanis "mindössze" 43 millió dollárt keresett az Egyesült Államokban a nyitóhétvégéjén a Reuters hírügynökség adatai szerint. A Legendás állatok... filmek első része még 74 millió dollárral, a második rész, a 2018-as Grindelwald bűntettei pedig 62 millió dollárral nyitott, így a mostani eredményből látható, hogy a nézők egyre inkább elpártolnak a sorozattól. Az első rész világszerte 814 millió dollárt, a második viszont már csak 650 millió dollárt hozott. Kérdéses, hogy a harmadik rész eléri-e az 500 milliót. 

Fotó: Neil Hall

Visszavágott Putyinnak a Harry Potter könyvek írója

J. K. Rowlingnak nagyon nem tetszett, hogy az orosz elnök az ő helyzetéhez hasonlította az orosz-ukrán háborút.

A várakozáson aluli eredmény pedig egyre jobban aggaszthatja a stúdiót, amely több mint 200 millió dollárt költött a forgatásra. Persze a mozi így is sikeres lesz és bevételt is termel, de a Harry Potter filmek esetében ennek mérete nem mindegy. 

Világszerte a Dumledore titkai jobban teljesít majd, mint az Egyesült Államokban. Amerikán kívül a Reuters adatai szerint még 150 millió jött össze a filmnek. Nagy veszteség viszont, hogy Kínában a filmszínházak nagyjából fele zárva van a koronavírus-járvány újabb hulláma miatt. 2020, azaz a járvány kezdete óta egyébként mindössze öt hollywoodi film tudta átlépni a félmilliárdos bevételi határt. 

Robotkutyák őrzik a lezárt sanghaji utcákat

A lakosság egyre inkább megelégeli a kontrollt, miközben fogy az élelmiszerük.