Sokan kaptak a napokban a fejükhöz, miután kiderült: Joe Biden az egyik főgonosz a Pókember univerzumában, de senkinek sem kell aggódnia, nem arról van szó, hogy az amerikai elnök elhanyagolná teendőit és színészi pályafutásba kezdene. A The New York Post számolt be arról, hogy mekkora hullámokat vert az az információ, hogy a képregényekben az egyik főgonosz, akit Spectrum néven is lehet ismerni, az alkotóktól a Joe Biden nevet kapta.

A szereplő először 2010-ben jelent meg a Pókember világában, a Peter Parker címet viselő kiadvány első számában, amikor a valódi élete Joe Bidene az alelnöki tisztséget töltötte be. A karakterről szóló, Marvel figurákról szóló wiki oldala fel is hívja a figyelmet arra, hogy nem szabad összekeverni az alelnökkel (aki a bejegyzés születése óta már nem alelnök, hanem elnök).

TOPSHOT - US President Joe Biden during an Eid al-Fitr reception in the East Room of the White House in Washington, DC, on May 2, 2022. (Photo by Nicholas Kamm / AFP)
Fotó: NICHOLAS KAMM / AFP

Az oldal szerint Joe Biden más kiadványokban is szerepet kapott, így a Peter Parker 11-14 közötti számaiban és a Dead Man Logan 12. számában. Csak remélni tudjuk, hogy hamarosan valamelyik filmben is találkozhatunk majd vele.

Mindenesetre az információ, mely szerint Biden a Pókember egyik kisebb kaliberű főgonosza, ámulatba ejtette a Twitter népét, és persze politikai hovatartozástól függő reakciókat váltott ki, bár sokan inkább csak nevettek a dolgon.

A Pókember univerzumában azonban nem Spectrum az egyetlen Joe Biden, ugyanis Joe Biden Jr. néven szerepel egy, valóban az elnökről mintázott karakter is. Ő a Csodálatos Pókember 683. számában tűnt fel és jelen volt Olaszországban, amikor a világ vezetői Dr. Octopus-szal vették fel a harcot, de szemtanúja volt annak is, amikor az Al Gore-t megszemélyesítő Kaméleon lelepleződött.