Újabb tárgyalás vár Bill Cosby amerikai humoristára, aki ezúttal egy tinédzser lány szexuális bántalmazása miatt áll bíróság elé – írja a Newsweek.

1326342870 CHELTENHAM, PENNSYLVANIA - JUNE 30: (L-R) Attorney Jennifer Bonjean, Bill Cosby, and spokesperson Andrew Wyatt speak outside of Bill Cosby's home on June 30, 2021 in Cheltenham, Pennsylvania. Bill Cosby was released from prison after court overturns his sex assault conviction. (Photo by Michael Abbott/Getty Images)
Fotó: Michael Abbott / Getty Images

A polgári perben a most 84 éves tévés személyiséget azzal vádolják, hogy az 1970-es évek közepén szexuálisan bántalmazta az akkor 16-17 éves Judy Huthot a Los Angeles-i Playboy villában.

Az esküdtek kiválasztása kedden kezdődik a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságon, és várhatóan egy hétig fog tartani – mondta Cosby szóvivője. A nyitóbeszédek június 1-jén kezdődnek.

Az esettel foglalkozó lapok szerint Huth azt mondta, az állítólagos incidens 1975-ben történt, bár eredetileg azt állította 1974-ben bántalmazták. Az időpontok megváltoztatása miatt Cosby csapata ejtetni akarta az ügyet, de nem jártak sikerrel. 

Huth és barátnője egy kaliforniai filmforgatáson találkozott Cosbyval, aki a kereset szerint megkérdezte az akkor még kiskorúaktól, hogy mennyi idősek, és amikor állítólag napokkal később meghívta őket a Playboy villába, azt mondta nekik, hazudják azt, hogy 19 évesek, ha megkérdezik őket a korukról. Huth azt állítja, a villában szexuálisan zaklatta őt a humorista.

Cosby tagadja a vádakat, és azt mondja, nincs bizonyíték arra, hogy Huth valaha is járt a Playboy villában.

A tárgyalásra azt követően kerül sor, hogy Cosbyt 2018-ban bűnösnek találták egy 2004-es esetben, amikor is elkábította és szexuálisan bántalmazta Andrea Constandet, a Temple Egyetem sportvezetőjét. A pennsylvaniai legfelsőbb bíróság 2021 júniusában hatályon kívül helyezte az ítéletet, és kiengedte a börtönből a sztárt, aki a háromtól tíz évig terjedő büntetésből kevesebb mint három évet ült le.

Cosbyt több mint 50 éves pályafutása során közel 60 másik nő vádolta meg szexuális zaklatással. Bár a múltban már többször állt bíróság előtt, a pennsylvaniai eset különlegesnek számított a kiszabható büntetés mértéke miatt.