A fél ország megdöbbent péntek reggel Berki Krisztián halálhírén. Az egykori focistából lett klubigazgatót és később médiacelebet mindössze 41 évesen érte a halál. A tragédia körül rengeteg a kérdőjel, az Origo értesülései szerint közigazgatási eljárásban indított nyomozást a rendőrség, az idegenkezűséget kizárták. Viszont a férfi lakásán kábítószergyanús anyagokat is találtak, amelyek miatt szintén eljárást indult.

A Fradi élén

Berki Krisztiánról közismert tény volt, hogy két végén égette a gyertyát. Országosan ismert akkor lett, amikor az egykori kapusból hirtelen a Ferencváros TC klubigazgatójává, majd később tulajdonosává lépett elő. 2007 és 2010 között irányította a Fradit, akkoriban élte meg a klub a legsötétebb éveit is a másodosztályban. Később Berki irányítása alatt állítólag több millió forint eltűnt a klub kasszájából, ami miatt nyomozás is indult, de ez végül nem vezetett eredményre.

2020.03.05. Budapest, Az Inspiráló Nők Estje Fotó: Bánkúti Sándor (BS) Bors képen: Berki Krisztián
Fotó: Bánkúti Sándor / Bors

A Fradi után a médiában találta meg számításait Berki, több sikeres és kevésbé sikeres próbálkozása volt, de mindig sikerült vagy műsorvezetőként, vagy szereplőként feltűnnie különböző képernyőkön, valóságshow-kban. Később pedig a közösségi oldalakon építette fel magát mint influenszer, több százezren követték feleségével közös bejegyzéseiket.  

Zavaros ügyek

A tévés szereplések mellett ugyanakkor több üzletbe is belevágott, de általában ezeknek sem lett túl jó vége. Elég csak például arra a bírósági ügyre gondolni, amelyben azzal vádolták Berkit, hogy társaival együtt mintegy hatmilliárd forintos adócsalás részese volt. Ebből Berki része csupán ötmillió volt, így felfüggesztett börtönre és ötmillió forintnyi vagyonelkobzásra ítélték.

Milliárdos csalásban vehetett részt Berki, ezért felfüggesztett börtönt kért az ügyész

A vádirat szerint Berki Krisztián egy cégén keresztül fiktív számlákat fogadott be, így vádlott-társaival mintegy hatmilliárd forintos adócsalás részese volt.

 
Később felesége, Berki Renáta cége is vizsgálat alá került: a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint anélkül reklámozta egy kereskedő cég óráit a közösségi oldalán, hogy megjelölte volna a posztok fizetett jellegét. A cég több millió forintos bírságot kapott az ügy miatt. 

A versenyhivatal milliókra megbírságolta Berki Krisztián párját

A Berki Renáta cégére, a B&B Media Group Kft.-re 2,2 millió, míg a Next-Time-ra 1,2 millió forint versenyfelügyeleti bírságot szabott ki.