Az orosz védelmi minisztérium videófelvételt tett közzé a Kalibr típusú rakéták indításáról, amelyek állításuk szerint megsemmisítettek egy nagyobb, az Egyesült Államok és Európa által küldött fegyverszállítmányt Északnyugat-Ukrajnában, amelyet a Málin város vasútállomásról szállítottak volna tovább az ukrán csapatoknak a Donyec-medence keleti részébe, ahol jelenleg a leghevesebbek a harcok. 

Az orosz haditengerészet által egyre szélesebb körben használt, a szíriai polgárháborúban már tesztelt modern cirkálórakéták, az 3M14 Kaliberekkel akár 1500-2500 kilométeres távolságban lévő célpontokra is lőhetnek; a rakétákat hadihajóról és tengeralattjáróról is indíthatják, szárazföldi célpontok ellen.

A Reuters által idézett, nyugati források által egyelőre meg nem erősített jelentés szerint az orosz rakéták egy üzemanyag-raktárt is megsemmisítettek Odessza közelében.

Moszkva győzelmet hirdetett Mariupolban

Az orosz állami média beszámolója szerint az ukrán haderők utolsó állásait is felszámolták a kelet-ukrajnai nagyvárosban, amelyet ezzel “teljesen felszabadítottak.”