A színésznő láthatóan anyagi problémákkal küzd, miután 8,4 millió dollár összegű kártérítéssel tartozik exférjének, Johnny Deppnek – tudatta a New York Post. 

Heardöt farmerben és egy túlméretezett fehér pólóban kapták lencsevégre június 16-án az amerikai TJ Maxx használtruha-boltban. A 36 éves színésznőre állítólag súlyos anyagi terhet róttak a rágalmazási perrel kapcsolatos magas jogi költségek, amelyet a rá kiszabott pénzbüntetés csak tovább súlyosbított – állították a június elején a Postnak nyilatkozó források. Ezenkívül Heard ügyvédje, Elaine Bredehoft is megerősítette, hogy a színésznő nem tudja finanszírozni a kiszabott bírságot.

A vásárlásra nővére, Whitney Henriquez is elkísérte, aki a per során tanúskodott is a színésznő mellett. Azt nem lehet tudni, hogy Heard vásárolt-e bármit is a TJ Maxxben. A New York-i Bridgehampton környéke ugyanakkor nem az olcsó ingatlanárakról híres, így nem valószínű, hogy Heard a diszkontláncnál fogja kimeríteni a hitelkeretét.

Depp 50 millió dollárra perelte be Heardöt, miután Heard a Washington Postban megjelent 2018-as véleménycikkében azt állította, hogy „a családon belüli erőszakot képviselő közszereplővé” vált. Depp mindhárom, volt feleségével szemben indított pert megnyerte. Több forrás is úgy véli, Heard a lakástulajdonosi biztosítására támaszkodott, hogy fedezze a perrel kapcsolatos ügyvédi költségeket. 

Heard nettó vagyonát 1,5 és 2,5 millió dollárra becsülik – ami csak a töredéke annak, mint amennyivel most Deppnek tartozik. A bírósági tanúvallomásból kiderült, hogy Heard 1 millió dollárt kapott a 2018-as Aquaman című filmért, és további 2 milliót a jövőre bemutatandó folytatásért, melyből a szerepét végül kiírták a rendezők.

Borítókép forrása:  Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP