Több mint háromszázmillió dollárt kaphat Johnny Depp azért, hogy visszatérjen a Karib-tenger kalózai Walt Disney-féle franchise-hoz, állítja az óriáscéghez közel álló forrás az ausztrál Poptopicnak adott interjújában.

Megkeresték a színészt az Amber Heard elleni rágalmazási pere előtt, és megkérdezték tőle, hogy nem lenne-e hajlandó visszatérni egy-két film erejéig

–állította a névtelen forrás. Hozzátette, hogy a Walt Disney a kegyvesztett színésznek  egy ajándékkosarat küldött egy „nagyon szívhez szóló levéllel”. 

Pirates des Caraibes jusqu au bout du mondePirates of the Caribbean at world s end2007Real  Gore VerbinskiJohnny Depp.COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney Pictures / Jerry Bruckheimer Films / Second Mate Productions (Photo by Walt Disney Pictures / Jerry Bru / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)
Fotó: Jerry Bru / Collection ChristopheL via AFP

Nem tudom, hogyan fogadta az ajándékot. Azt azonban elárulhatom, hogy a stúdió már elkészítette a Jack Sparrow-ról szóló film tervezetét, ezért nagyon remélik, hogy Johnny megbocsát nekik, és visszatér az ikonikus karaktereként

– állította a bennfentes. 

A forrás elmondása szerint összesen 

301 millió dolláros (körülbelül 121 milliárd forint) szerződéssel akarják visszacsábítani a színészt.

Amber Heard 2018-ban egy, a The Washington Postban megjelent írásában „családon belüli erőszakot túlélt közszereplőként” hivatkozott saját magára. A cikkben nem nevezte meg Deppet bántalmazójaként. A színész azonban arra hivatkozva, hogy az írásból  felismerhető volt, 2019-ben ötvenmillió dolláros becsületsértési pert indított Heard ellen, amelyet Depp meg is nyert

A színész korábban elvesztette a Sun brit bulvárlap ellen rágalmazás miatt indított perét. A filmsztár azért perelte be az újságot, mert a lap feleségverőként írt róla. 

Depp tagadta, hogy bántotta volna a volt feleségét, az ítélet miatt azonban a Walt Disney hátat fordított az 58 éves színésznek, a Warner Bros pedig szintén kitette a Legendás állatok című franchise folytatásából.

Kiderült, miért lett fizetésképtelen Amber Heard 

A színésznő nettó vagyonát körülbelül 1,5 és 2,5 millió dollárra becsülik, az ítélet szerint ennek tízszeresét kellene volt férjének, Johnny Deppnek kifizetnie.