Budapest után Siófokon is elindítja közösségi rollermegosztó szolgáltatását szombaton a Tier – közölte a berlini székhelyű mikromobilitási vállalat pénteken.

12 June 2020, Lower Saxony, Hanover: Lina rides an electric scooter from the electric scooter sharing provider Tier Mobility (shot with a long shutter speed). E-scooters have been available for use in Germany for a year now. Originally the electric scooters were supposed to promote environmentally friendly mobility according to the Federal Ministry of Transport. Photo: Hauke-Christian Dittrich/dpa (Photo by Hauke-Christian Dittrich / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: HAUKE-CHRISTIAN DITTRICH / AFP

Siófokon 320 e-rollert állítanak forgalomba, amelyek Budapesthez és más nagyvárosokhoz hasonlóan éjjel-nappal elérhetők lesznek,

elsősorban a központi közlekedési csomópontok közelében, valamint a forgalmasabb területeken. A használati feltételeket, közöttük a működési területet, a parkolásmentes zónákat és a parkolóhelyek kialakítását a helyi városvezetéssel együttműködésben határozták meg. 

A Siófokon bérelhető rollerek a széles, nagyméretű kerekeknek köszönhetően a keskeny utcákon is könnyen és biztonságosan irányíthatók. A szolgáltatás igénybevételéhez a cég mobilalkalmazásán keresztül elérhető térképen kereshető meg a legközelebbi roller, amelyet a kormányon található QR-kód beolvasásával lehet aktiválni – ismertették. 

A cég 2021 szeptemberében indította el e-rollerszolgáltatását Budapesten.

A fővárosban több mint 350 ezer bérlés történt az elmúlt közel egy évben.

Jelenleg ezer e-roller áll a budapestiek rendelkezésére, a flottát ideiglenesen csökkentették ugyan, de hamarosan ismét bővítik – közölték, hozzátéve azt is, hogy folyamatosan vizsgálják szolgáltatási területük kiterjesztésének lehetőségét újabb városokra. 

A Tier Mobility globális mikromobilitási szolgáltató, amely saját fejlesztésű energiahálózattal táplált elektromos járművek széles választékát kínálja az e-rollerektől az e-kerékpárokon át az e-robogókig. Szolgáltatásai jelenleg 22 európai és közel-keleti ország több mint 240 városában érhetők el.