Számos portál mellett a BBC is beszámolt róla, hogy valóságshow készülhet a Netflix legnézettebb sorozatából, a Nyerd meg az életed című fikciós túlélőjátékból, miután a streamingóriás zöld utat adott a Squid Game: The Challenge című valóságshow-nak.

Squid Game
Fotó: Netflix

Míg a sorozatban a vesztesek meghalnak, a tervezett show-ban a legrosszabb, ami a résztvevőkkel történhet, hogy üres kézzel mennek haza.

A sorozathoz hasonlóan 456 játékossal induló verseny fődíja 4,56 millió dollár (több mint 1,7 milliárd forint) lesz, ami a Netflix szerint rekordösszeg a műfajban.

A 10 részes valóságshow-ban az eredeti sorozat által inspirált játékok mellett újak is lesznek. A műsort Nagy-Britanniában forgatják várhatóan jövőre, és jelenleg csak angolul beszélők jelentkezését várják, a versenyzők azonban a világ bármely tájáról érkezhetnek.

A Squid Game, amelyben anyagi problémákkal küzdő emberek koreai gyerekjátékokat játszanak a 45,6 milliárd vonos fődíjért, már bemutatása első hónapjában rekordnézettséget ért el. A streamingóriás néhány napja jelentette be, hogy második évad is készül a dél-koreai sorozatból.

People play with softair weapons during an event organized by the Enigma Room escape game in Milan on November 14, 2021, where participants play some of the games of the world-famous South Korean TV survival drama television series "Squid Game". (Photo by Piero CRUCIATTI / AFP)
Szabadulójáték Milánóban, ahol a résztvevők a Squid Game néhány játékát játsszák. Fotó: PIERO CRUCIATTI / AFP