Közélet

Feltenné a kérdéseit Putyinnak? Az ősszel lesz rá lehetősége!

A Kreml szóvivője közölte, hogy szeptember első felében fog kiderülni, mikor tartják meg a Közvetlen vonal Vlagyimir Putyinnal című televíziós műsort. A műsor lényege, hogy bármely orosz vagy más ország állampolgára betelefonálhat a műsorba, hogy kérdezzen az orosz elnöktől.

Az ősszel fogják megrendezni a Direct Line with Vlagyimir Putyin (magyarul Közvetlen vonal Vlagyimir Putyinnal) című televíziós műsort. Ez egy évente megrendezett kérdezz-felelek műsor, ahol a nézők, legyenek oroszok vagy külföldiek, betelefonálhatnak az orosz elnöknek, hogy feltegyék neki a kérdéseiket. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elmondta, hogy a műsort valamikor az ősszel fogják megrendezni, valószínűleg szeptemberben tudják majd megmondani, hogy pontosan mikor – írta meg a TASZSZ orosz hírügynökség.

Russia Putin Direct Line, 6585582 30.06.2021 Russian President Vladimir Putin attends an annual televised phone-in with the country's citizens "Direct Line with Vladimir Putin" in Moscow, Russia. Sergei Savostyanov / Sputnik (Photo by Sergei Savostyanov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Fotó: Sergei Savostyanov / AFP

A szóvivő mindenkit megnyugtatott, hogy idén nem fog elmaradni a műsor, de azt még nem tudják, hogy mikor tartják meg. Mint mondta a jelenlegi helyzetben egyelőre nem volt lehetőségük ezzel foglalkozni, a nyár vége felé pedig sokan nyaralnak, amibe a Kreml nem akar belezavarni. Egy kérdésre elmondta, hogy szeptemberben még biztosan nem lesz lehetőség a Direct Line megtartására, mivel az ősz első hónapja a politikai szezon elindulásáról és a tervezésről szól.

Mindenképp meg fogjuk rendezni a műsort, amint tudjuk az időpontot, tájékoztatunk mindenkit

– mondta Peszkov.

Russia Putin Direct Line, 6585321 30.06.2021 Russian President Vladimir Putin attends an annual televised phone-in with the country's citizens "Direct Line with Vladimir Putin" at the Moscow's World Trade Center studio in Moscow, Russia. Sergei Savostyanov / POOL (Photo by Sergei Savostyanov / POOL / Sputnik via AFP)
Fotó: Sergei Savostyanov / AFP

A Direct Line egy húsz évre visszatekintő műsor Oroszországban. Először 2001. december 24-én tartották meg, a nagy sikerre való tekintettel pedig éves program lett belőle. Az elmúlt húsz évben kizárólag 2004-ben és 2012-ben maradt el a műsor. 2020-ban rendkívüli formában rendezték meg az eseményt, Putyin az éves híradásában válaszolt a feltett kérdésekre. 2021-ben június 30-án tartották meg a műsort.

 

televízió tv Putyin
Kapcsolódó cikkek