Joe Biden Delaware államban vett részt egy kampányeseményen, ahol beszédet is mondott. Ez nem lenne rendkívüli dolog annak fényében, hogy az egyébként népszerűségéből veszítő elnök és pártja a félidős választásokra készül, azonban meghökkentette a jelenlévőket, amikor arról beszélt, hogy rákos – számolt be róla a New York Post.

Az elnök a klímaváltozásra hegyezte ki a gyermekkori otthonától nem messze tartott beszédét. Ebben felhívta a figyelmet arra, hogy

a környéken működő sok olajfinomító miatt nagy volt a szennyezés, így nem meglepő, hogy ő és több barátja, ismerőse is rákos megbetegedésben szenved.

Természetesen a közösségi média egyből felkapta a kijelentést, és megindultak a találgatások, hogy mennyire lehet súlyos a betegség, illetve, hogy a 79 éves elnök meddig lesz képes vezetni az országot.

US President Joe Biden disembarks Air Force One at T.F. Green International Airport in Warwick, Rhode Island, on July 20, 2022. - Biden is travelling to Somerset, Massachusetts, to deliver remarks on the climate crisis and seizing the opportunity of a clean energy future. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Fotó: Brendan Smialowski

A Fehér Ház ismét magyarázkodni kényszerült. Andrew Bates szóvivő elmondta, hogy az elnök egy korábbi, nem melanoma típusú bőrrákjára utalt, amelyet eltávolítottak. Ráadásul a történet korábban is ismert volt Bidenről. A félreértést az okozta, hogy az elnök jelen időben fogalmazott.

Ugyanakkor csütörtök délután hivatalosan is bejelentették, hogy az elnök elkapta a koronavírust, pozitív lett a tesztje. A Fehér Ház közlése szerint enyhe tünetei vannak. 

Az Amerikai Egyesült Államok 46. elnöke félreérthető nyilatkozataival nem először csal mosolyt az emberek arcára.

Legutóbb az abortusszal kapcsolatos vitákra válaszul az amerikai nők reprodukciós jogainak védelméről beszélt, és a kelleténél jobban hagyatkozott a súgógépre, és felolvasta az instrukciókat is:

Szintén igencsak emlékezetesre sikerült az idei július 4-i nemzeti ünnepen tartott beszéde is, ahol arról beszélt, hogy országát, az Egyesült Államokat egy szóval lehetne igazán jellemezni, ez pedig az alábbi videóból is kiderül: