Boris Beckert deportálhatják az Egyesült Királyságból abban a pillanatban, ahogy kilép a börtön kapuján – értesült a Mirror című brit bulvárlap a belügyminisztériumtól. A tárca megerősítette, hogy ez vonatkozik minden külföldi állampolgárra, akit elítéltek.
Az 54 éves egykori világelső teniszező, háromszoros wimbledoni bajnok két és fél éves börtönbüntetését tölti csalás miatt. Becker áprilisban eredetileg az ország legrosszabbjának nevezett londoni Wandsworth börtönbe vonult be, de később átvitték egy kevésbé szigorú helyre az oxforshire-i Huntercombe-ba. Börtönforrások szerint az ideje nagy részét asztalitenisszel tölti, és sporttudományra tanítja a rabtársait. 

Becker kihasználja az összes létesítményt. Nyugodtan nevezhetjük mintarabnak, nincs vele semmi probléma 

– mondta a forrás a lapnak.

LONDON, UNITED KINGDOM - APRIL 29: Former tennis star Boris Becker (R), accompanied by his partner Lilian De Carvalho Monteiro (L), arrives at the Southwark Crown Court for sentencing after being found guilty of four charges under the Insolvency Act in relation to his bankruptcy, including failing to disclose, concealing and removing significant assets in London, United Kingdom on April 29, 2022. Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency (Photo by Wiktor Szymanowicz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency via AFP


Becker egykor 127 millió fontos vagyonnal rendelkezett, de mára teljesen csődbe jutott. (Egy font 467 forint.) A nemrégiben lezajlott wimbledoni bajnokság alatt meglátogatta a börtönben a barátnője, Lilian de Carvalho Monteiro és a fiai, a 28 éves Noah és a 22 éves Elias, és egykori riválisa, 

a szintén háromszoros wimbledoni bajnok John McEnroe is alig várta, hogy láthassa őt.

„Boris a barátom. Ez borzalmas. Látni akarom őt, ha lehet – mondta a BBC-nek a torna előtt. – Rettenetesen érzem magam. Ő az egyik legnagyobb játékos a tenisz történetében. Hosszú ideig sok mindenen kellett keresztülmennie. Állandóan mondogatja nekem, hogy minden rendben lesz, kézben tartja a dolgokat. Ez Boris” – tette hozzá. 

McEnroe még közvetítés közben is szóba hozta Beckert, amivel sok kritikát váltott ki.

Szeretünk, Boris. Hiányzol, haver

– mondta.