Az adósságokban úszó Boris Becker hosszas huzavona után még 2017-ben jelentett csődöt, és azóta folyamatos mélyrepülésben van. Az egykori teniszcsillagnak árverésre kellett bocsátania a legkedvesebb trófeáit, amelyek közül néhányról azt állította, hogy eltűntek. Ingatlanjai közül letagadott párat, valamint több száz ezer eurót és a részvényeit is próbálta eltitkolni. A hatóságok azonban nagy értékű utalásokra bukkantak.

Becker már több módszerrel is igyekezett kibújni a felelősségre vonás alól, az állítólagos diplomata státuszára hivatkozva szeretett volna mentesülni, a legutóbb pedig hiányos pénzügyi ismereteire hivatkozott, valamint, hogy rossz tanácsadókban bízott. A londoni bíróság nem fogadta el a kifogásokat és négy vádpontban is bűnösnek találta.

Két évet és hat hónapot kell leülnie az egykori teniszcsillagnak 

– írja a Deutsche Welle.

A Német Teniszszövetség közleményében megemlékezett a bajnok érdemeiről és kitartást kíván neki az előtte álló megpróbáltatásokhoz.

Boris Becker Sentencing in London
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Szigorúbban szabályoznák a teniszezők érzelemkitöréseit

Megosztja a teniszezőket a sportszervezetek szigorú fellépése a pályán tapasztalható balhés viselkedéssel szemben. Vannak akik szerint a sportnak az érzelmekről is szólnia kell, mások viszony úgy látják, hogy negatívan befolyásolják a dührohamok a tenisz megítélését. „A játékosok gépekké válhatnak a szigorúbb szabálysértési szankciók miatt”– véli a hatszoros Grand Slam győztes Boris Becker.