Az Erzsébet-táborok idei programjaiban közel 180 ezren vesznek részt, és a tervek szerint jövőre még többen táborozhatnak – mondta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtöki zánkai sajtótájékoztatóján.

Erzsébet tábor
Fotó: Komka Péter / MTI

Az államtitkár szerint az év végéig 175-180 ezren pihenhetnek a különböző Erzsébet-táborokban, amelyek között találhatunk ottalvós, napközi, családi, erdélyi, gyógyító és diabétesztáborokat is, valamint ezek közé tartoznak az Erzsébet-karácsonyok is. A zánkai és fonyódligeti két balatoni táborba a nyár végéig 35 ezren érkezhetnek.

A tíz éve, 2012-ben az Erzsébet-program keretében megvalósuló táborokban mindeddig egymillióan vehettek részt.

Minden évben vannak újdonságok, napi több mint hatvan program közül választhatnak a táborozók – közölte az államtitkár. Zánkán újdonságként cirkuszi előadás, exatlonpálya, egyházzenei koncert és digitáliskompetencia-fejlesztő programok várják a gyermekeket. Ezenkívül különböző kulturális, sport-, és ismeretterjesztő foglakozásokon lehet részt venni, Fonyódligeten pedig vízi kalandpark is kínál kikapcsolódási lehetőséget.