a Tesla vezérigazgatója azt tervezi, hogy ellenperben támadja meg a Twittert a közösségi médiaóriás megvásárlásáról szóló 44 milliárd dolláros megállapodás felrúgása érdekében – írja a Fox Business.

Elon Musk, CEO of Tesla Motors attends an environmental conference at Astrup Fearnley Museum in Oslo, Norway on April 21, 2016. (Photo by Heiko JUNGE / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT
Fotó: Heiko Junge / NTB Scanpix / AFP

Az ügyhöz közel álló források szerint az ellenkeresettel Musk jogi csapata több időt szeretne nyerni, hogy információkat gyűjtsön a Twitteren működő botokról – ugyanis Musk ezekre hivatkozva állt el az üzlettől.

A Twitter múlt kedden perelte be Muskot, hogy rákényszerítsék a közösségi médiavállalat 44 milliárd dolláros felvásárlásának befejezésére,

azzal vádolva őt, hogy „szokatlan” és „rosszhiszemű” lépéseket tett, amelyek helyrehozhatatlan károkat okoztak a platformnak, és mélybe taszították a részvények árfolyamát.

Musk áprilisban részvényenként 54,20 dollárt ígért a Twitterért, amely – a kezdeti ellenállás után – elfogadta az ajánlatot. A milliárdos azonban múlt héten közölte, hogy visszalép a cég megvételétől.

A delaware-i bírósághoz pénteken benyújtott beadványban Musk ügyvédei azzal vádolták a Twittert, hogy a cég visszatartja a hamis fiókokról szóló információkat, valamint technikai akadályokat gördít az üzlet elé. A beadvány több más, Musk által korábban felhozott vádat is megismételt, például azt, hogy a Twitter megsértette az akvizíciós megállapodást, amikor két magas rangú vezetőt elbocsátott anélkül, hogy erről Muskot előzetesen tájékoztatta volna. 

Az első meghallgatást keddre tűzték ki. A Twitter jogi csapata szeptemberben kezdődő négynapos tárgyalást szeretne, míg Musk későbbi tárgyalási időpontot szorgalmaz.