Úgy tűnik, az egész világot és a Twitter jelenlegi vezetőit is átejtette A világ leggazdagabb embere még péntek este közölte ügyvédei útján, hogy hosszú hetek huzavonája után eláll a Twitter felvásárlásától. A hétvégén viszont sorra jöttek ki olyan hírek, mely szerint a közösségi oldal tulajdonosai perre viszik az ügyet, nem engedik, hogy Musk kiszálljon a megállapodásból. 

Megütheti a bokáját Elon Musk a delaware-i bíróságon

Amerikai jogi szakértők szerint nyert ügye van a Twitternek.

Nos, úgy tűnik, hogy az üzletembernek épp ez volt a célja, legalábbis a hétfő hajnali – stílusosan a Twitteren közzétett – posztja szerint. 

Musk ugyanis ebben egy régi, saját nevető fejét ábrázoló mémet közölt. Ebben a következőként ír a Twitter-sagáról: 

Azt mondták, hogy nem vehetem meg a Twittert, majd elhallgatták a hamis fiókokra vonatkozó információkat, most pedig bíróságon akarnak kényszeríteni a Twitter megvásárlására, ahol viszont kötelességük lesz bemutatni a hamis fiókokra vonatkozó adatokat.

1240432958 NEW YORK, NY - MAY 02:  Elon Musk attends the 2022 Met Gala celebrating "In America: An Anthology of Fashion" at The Metropolitan Museum of Art  on May 2, 2022 in New York City.  (Photo by Raymond Hall/GC Images)

Fotó: Raymond Hall / Getty Images

Ezek alapján elég egyértelmű, hogy mire is ment ki a játék. Az viszont kérdéses, hogy miért állt elő már most ezzel az ördögi tervvel Musk, hiszen hétvégén még egy mondatot sem volt hajlandó áldozni az ügyre egy konferencián és a világhálóra sem posztolt az egyébként ott rendkívül aktív milliárdos.