Mindössze néhány óra alatt elkapkodták Johnny Depp amerikai színész 780 műtárgyát is egy aukción. A színész elsősorban saját festményeit bocsátotta árverésre, amelyet az Instagram oldalán hirdetett meg. A Barátok és Hősök című kollekció olyan emberek ábrázolásait tartalmazza, mint a Rolling Stone együttes gitárosa, Keith Richards, vagy a színésznő Elizabeth Taylor. 

Depp bevallása szerint egész életében alkotott, ez volt a leginkább alkalmas arra, hogy kifejezze érzéseit. Eddig viszont megtartotta magának a festményeket, de nemrég úgy döntött, hogy ideje megmutatnia azt a nagyvilágnak. 

'' Puffins'' Red Carpet - 16th Rome Film Fest - Day 4
Fotó: Luca Carlino / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 780 darab festményt órák alatt elkapkodták, Depp ugyanis nem kért túl sokat értük: egy portré 3950 dollárba, egy négydarabos kollekció pedig 14 950 dollárba került. Az eredményre ugyanakkor így is büszke lehet, mert összesen 3 millió dollár körüli összeg folyt be az aukción a BBC információi szerint. 

Johnny Deppnek ezzel tovább folytatódott eddigi remek éve, amelynek legfőbb eseménye júniusban volt, amikor a bíróságon megnyerte az exneje, Amber Heard ellen indított rágalmazási pert. A színésznőnek több mint 10 millió dollárt kell majd fizetnie Deppnek kártérítésként. Azóta az évekig háttérbe szorított színészt sorra bombázzák jobbnál jobb ajánlatokkal a hollywoodi stúdiók, de ő egyelőre megválogatja, mire bólint rá