A Netflix megszerezte Johnny Depp következő filmjének streamelési jogait Franciaországban. A színész XV. Lajos királyt alakítja majd a korabeli La Favorite című filmben. A Maiwenn Le Besco rendezésében készült alkotást várhatóan 2023-ban mutatják be a francia mozikban – írja a Bloomberg.

A streaming óriás 15 hónappal a mozikban való bemutatása után engedélyezte a film streamelésének jogát az országban, a cég Franciaországon kívül nem rendelkezik a film jogaival. Az alkotás jogainak megszerzését a producerek a gyártás finanszírozására fordítják. A cég egyébként nem vesz részt a film elkészítésében. 

US actor Johnny Depp arrives to pose during a photocall to present the movie 'Waiting for the Barbarians' during the 45th Deauville US Film Festival, on September 8, 2019 in Deauville. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)
Fotó: Loic Venance / AFP

A francia mozi cégekkel nemrégiben kötött megállapodást követően a Netflix és más streamingplatformok várhatóan bevételeik egy részét helyi filmekre költik. A Netflix bejelentette, hogy 2022-ben összesen 40 millió eurót fektet francia filmekbe, és a Depp-film lett az egyik első választása.

Korábban arról is írt a sajtó, hogy több mint háromszázmillió dollárt kaphat Johnny Depp azért, hogy visszatérjen a Karib-tenger kalózai Walt Disney-féle franchise-hoz.

Johnny Deppnek ez lesz az első alakítása, mióta befejeződött hosszas pereskedése a volt feleségével, Amber Hearddel. Depp júniusban nyerte meg Heard ellen indított rágalmazási perét

15 millió dollár kártérítést ítélt neki a bíróság. 

A színész becsületsértési perében 10 millió dollár kártérítést ítéltek neki az őt ért anyagi veszteségek miatt, valamint további 5 millió dollár büntető kártérítést, amelyet olyan esetekben ítélnek oda a sértettnek, amikor a bíróság a társadalomra nézve különösen veszélyes magatartást fél felfedezni a vádlott kapcsán.

Johnny Depp 50 millió dollárra perelte Heardet, miután Heard 2018-ban megjelentette cikkét a The Washington Postban, amely szerint nem elég, hogy családon belüli erőszak áldozata, hanem bátor kiállását a nők elleni erőszak ügyében nyilvános támadások és ellenszenv követte, aminek véleménye szerint meg kell változnia. A színész sérelmezése szerint a megjelentetett cikk hatalmas törést okozott a karrierjében és személyének megítélésében. Heard sem aprózta el a visszaperelés összegét, szerinte a kitalált vádak miatt 100 millió dollár illeti őt volt férjétől.