Egy kínai influenszer ellen a rendőrség nyomozást indított, miután egy nagy fehér cápát megsütött és evett a húsából   írja a The Guardian

Gonosznak tűnhet, de a húsa valóban nagyon puha

– mondta a Tizi álnéven ismert vlogger, miközben nagy darabokat tépett le az állat grillezett húsából egy július közepén közzétett videóban. 

A felvételen – amit azóta már töröltek – az látható, hogy a két méter hosszú cápa mellé lefekszik a kínai lány, hogy demonstrálja, mennyivel nagyobb az állat nála. Végül a cápát félbevágják, bepácolják és meggrillezik. 

A nagy fehér cápákat a Természetvédelmi Világszövetség a sebezhető fajok közé sorolja, populációit az elmúlt években a cápauszony-leválasztás és az ipari horogsoros halászat jelentősen csökkentette. 

Kínában a cápák a védett fajok közé tartoznak, illegális birtoklásukért öt-tíz év közötti börtönbüntetés is kiszabható.

A lap hozzáteszi, hogy egyelőre nem világos, hogy a csaknem nyolcmillió követővel rendelkező Tizit megbüntetik-e. Az influenszer a helyi médiának azt mondta, hogy „legális csatornákon” keresztül szerezte meg a cápát, de a helyi mezőgazdasági hivatal hétfőn azt közölte, hogy a kínai lány állítása „összeegyeztethetetlen a tényekkel”, és a rendőrség nyomoz az ügyben.