Közélet

II. Erzsébet halála után megugrott A korona című sorozat népszerűsége

Az elmúlt napokban Paraguaytól Ukrajnáig a legnézettebb netflixes tartalom lett a brit királyi családról szóló, több százmillió dollárba kerülő sorozat.

II. Erzsébet királynő halálát követően a Netflix sorozata, A korona (The Crown) számos régióban feljutott a streamingszolgáltató top 10-es listájára – írja az Independent

Netflix,Logo,With,A,King
Fotó: Shutterstock

Szeptember 8-án, csütörtökön a Buckingham-palota bejelentette, hogy a brit uralkodó elhunyt szerettei körében Balmoralban. II. Erzsébet 96 éves volt. Röviddel a királynő halálának bejelentése után A korona című sorozat alkotói bejelentették, hogy a netflixes sorozat hatodik, egyben állítólag utolsó évadának produkcióját szeptember 9-én felfüggesztették, a tisztelet jeleként Nagy-Britannia leghosszabb ideig tartó uralkodója iránt. 

Mindazonáltal a Netflix-sorozat – amely II. Erzsébet megkoronázása előtti életét követi nyomon –, úgy tűnik, több országban, köztük Argentínában, Srí Lankán és az Egyesült Királyságban is egyre népszerűbb.  

Vasárnap (szeptember 11-én) A korona a 3. helyen állt az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Magyarországon pedig a 4. helyig tornázta fel magát. A FlixPatrol által összegyűjtött adatok szerint  a brit királyi családról szóló produkció Ukrajnában lett a legnépszerűbb sorozat a netflixes tartalmak közül. 

 

A külső keresések (a Reddit, Wikipédia, Twitter, Google Trends, IMDb) szerint a brit királyi család története iránt egyértelmű megugrott az érdeklődés az elmúlt napokban. A TelevisionStats.com szerint A Gyűrűk Ura, a Cobra Kai, a Sárkányok háza, a Stranger Things, a Trónok harca és a She-Hulk után A korona a világ hetedik legnépszerűbb produkciójává nőtte ki magát.

Ez rá is fér a streamingszolgáltatóra, hiszen a sorozat részenként a hírek szerint 6,5 és 13 millió dollár közti összegbe kerül, azaz eddigi 60 részével már nagyjából 390 és 780 millió dollár közötti összeget költött rá a Netflix.  

 

Netflix A korona
Kapcsolódó cikkek