Közélet

II. Erzsébet királynő halála miatt leállhat A korona forgatása

A Netflix sorozata II. Erzsébet életét és uralkodását mutatja be, de az alkotók a királynő halála miatt várhatóan szüneteltetik a folytatását.

A II. Erzsébet királynő uralkodásáról és az azt meghatározó eseményekről szóló sikerdráma, A korona (The Crown) hatodik évadának gyártását valószínűleg leállítják a királynő halálát követően – erősítették meg a sorozat alkotójához közeli források a Varietynek

Netflix Inc. Illustrations As Streaming Company Dominates Golden Globe Nominations
Fotó: Getty Images

Peter Morgan, a sorozat írója jelentette be, hogy a királynő iránt érzett tiszteletből leállítaná a következő széria forgatását. Morgan a Deadline szerint azt mondta, hogy 

a korona egy szerelmes levél II. Erzsébetnek, és egyelőre nincs mit hozzátennem, csak csendet és tiszteletet. Remélem, tiszteletből is abbahagyjuk a filmezést.

Az 1952-ben trónra lépő királynő 96 évesen a világ legidősebb uralkodója volt. Családja körében halt meg balmorali palotájában, a Skót-felföldön – jelentették be csütörtökön. Legidősebb fia, III. Károly király követi őt a trónon.

A Netflix-sorozat ötödik évadjának a premierje novemberben várható, Imelda Staunton alakítja Erzsébet királynőt, Jonathan Pryce Fülöp herceget, Dominic West Károly herceget, Elizabeth Debicki pedig Diana hercegnőt. Olivia Williams Camilla Parker Bowles szerepét kapta meg, Jonny Lee Miller pedig John Major miniszterelnököt formálja meg.

Bár részleteket nem lehet tudni, az évad az 1990-es évekre akar összpontosítani, és Diana hercegnő 1997-es haláláig dolgozza fel a királyi család körüli történéseket.

A hatodik évadban a 16 éves Rufus Kampa alakítaná Harry herceget, a 21 éves Ed McVey pedig Vilmos herceget. 

Bár II. Erzsébet királynő soha nem beszélt nyilvánosan a sorozatról, a 2016-os első évadban őt alakító Claire Foy egy évvel később kijelentette, hogy az uralkodó biztosan „gyűlölné, ha megnézné”. 

 

gyász Netflix II. Erzsébet
Kapcsolódó cikkek