A Fülöp-szigeteken 433-an nyerték meg a helyi Grand Lotto 236 millió pezós (közel 1,7 milliárd forint) főnyereményét, miután a nyerőszámok mindegyike kilenccel osztható volt. Természetesen ez a legtöbb nyerőszelvény a sorsolás történetében.

Az ország szenátusában az ellenzéki frakciót vezető Koko Pimentel vizsgálatot kezdeményezett a gyanús eredmények kapcsán. Egy fülöp-szigeteki matematikus szerint annak az esélye, hogy 10 millió résztvevőből 433-an eltalálják a 6 számot az 55-ből 1,87*10∧1224. Vagyis 1224 számjegy következik a kezdeti 1-es után.

A szám elképesztő méretét jelzi, hogy az ismert univerzumban található molekulák számának leírásához is elég egy 80 jegyű szám. 

Ugyanakkor a 9, 18, 27, 36, 45, 54 kombináció szabályos volta miatt feltételezhető, hogy azt az átlagosnál többen játszák meg.

Pimentel szerint mivel ezeket a játékokat az ország hatóságai engedélyezték, ezért fontos azok integritásának megőrzése. Éppen ezért vizsgálatot kezdeményezett az ügyben. Vasárnap azonban a Fülöp-szigeteki Jótékonysági Nyereményjáték Iroda vezetője, Melquiades Robles elmondta, hogy nem tapasztaltak szabálytalanságokat, és kiemelte, hogy az emberek előszeretettel játszanak meg különböző sorozatokat a lottón.

A BBC-nek nyilatkozva Terence Tao, a University of California, Los Angeles matematika professzora elmondta, hogy 

hasonló nyerő sorozat ritkának számít bármely egyedi lottójátékon, ám világszerte több száz lottósorsolást tartanak, így statisztikailag nem meglepő, ha egy-két évtizedente valamelyik lottón hasonló eredmény jön ki.

Hasonlóan ahhoz, mint ahogy a pókerben is ritka a royal flös, ám több ezer játékból már elég valószínű, hogy feltűnik.