Orbán Viktor Twitter-fiókja hétfőn indult el, és a miniszterelnök kedden már fel is kavarta az állóvizet a közösségi oldalon, miután legújabb bejegyzésében Donald Trumpot kereste a felületen. A volt amerikai elnököt a Capitolium elleni támadást követően tiltotta ki a Twitter, ám ha tényleg lesz a közösségi oldal új tulajdonosa, 

a tilalom hamarosan véget érhet, hiszen a Tesla-vezér visszaengedné a Twitterre Trumpot.

WASHINGTON, DC, US - February 26, 2016: Vector illustration of the American president, Donald Trump in front of the White House with Twitter bird tweeting around him representing his reliant on social media. orbán viktor trumpot keresi a twitteren,
Fotó: Shutterstock

Azonban az problémát okozhat, hogy az időközben saját közösségi oldalt indító egykori elnök – aki könnyen lehet, hogy a következő választáson ismét sorompóba száll a pozícióért – azt mondta, nem áll szándékában visszatérni a Twitterre. Azonban, ahogy Musk is többször meggondolta magát a Twitter megvásárlása kapcsán, úgy elképzelhető, hogy miután az oldal Musk tulajdonába kerül, Trump is jobb belátásra tér.

Ennek azonban ellentmond, hogy időközben Musk és Trump is összeveszett, így könnyen lehet, hogy az egykori elnök mégsem fog újra megjelenni az oldalon.

Orbán augusztusban, a konzervatív seregszemlére, a CPAC-re tartva találkozott Trumppal, akit a bejegyzésében jó barátjának nevezett. A két politikus szövetségét jelzi, hogy mind a ketten elküldték jókívánságaikat a spanyol Vox párt madridi VIVA22 elnevezésű nagygyűlésére.