Donald Trump volt amerikai elnök még azután sem tervezi visszatérését a Twitterre, hogy a céget felvásárolta és akár újra aktiválhatná a volt elnök fiókját. Trump inkább a saját Truth Social szolgáltatását használja hangjának egyetlen platformjaként – fogalmazott a Fox News.

A Twitter igazgatótanácsa hétfőn elfogadta a milliárdos Musk ajánlatát a közösségimédia-vállalat megvásárlására és magánkézbe vételére. A volt elnök a Fox Newsnak aznap elmondta, hogy 

a terveknek megfelelően a következő hét nap során hivatalosan is aktívvá válik a saját Truth Social nevű oldalán. 

This illustration photo shows a person checking the app store on a smartphone for "Truth Social", with a photo of former US president Donald Trump on a computer screen in the background, in Los Angeles, October 20, 2021. - Former US president Donald Trump announced plans on October 20 to launch his own social networking platform called "TRUTH Social," which is expected to begin its beta launch for "invited guests" next month. The long-awaited platform will be owned by Trump Media & Technology Group (TMTG), which also intends to launch a subscription video on-demand service that will feature "non-woke" entertainment programming, the group said in a statement. (Photo by Chris DELMAS / AFP)
Fotó: CHRIS DELMAS / AFP

Nem csatlakozom a Twitterhez, a Truthnál fogok maradni

– nyilatkozta Trump a Fox Newsnak. Hozzátette azonban, hogy szerinte Elon Musk jó ember, és reméli, vezetésével majd jobb hellyé válik a platform. A volt elnök azt is mondta, hogy a következő héten el is kezdi a Trutht használni.

A Trump Media & Technology Group közösségimédia-platformja, a Truth Social hivatalosan a múlt hónapban elindult, és már négy napja működik vadonatúj felhőszolgáltatásai alatt, miután február óta a béta-tesztelésen is átesett. 

„Emberek millióival beszéltünk, és azt tapasztaljuk, hogy a Truthszal kapcsolatban sokkal jobb véleménnyel vannak az emberek, mint a Twitter esetében” – mondta Trump. Hozzáétette, hogy a Twitternek egyébként meg „robotjai és hamis fiókjai is vannak”.

Trumpot a 2021. január 6-a után, a Capitolum megtámadását követően 

végleg felfüggesztették a Twitteren, a Facebookon, az Instagramon és a Snapchaten is. A Twitter számos, az erőszakos tiltakozásokhoz kapcsolódó tweetjét lázítónak ítélte meg, és figyelmeztetett „az erőszak további felbujtásának veszélyére”.

Korábban a VG megírta, hogy több kitiltott Twitter-fiókot is feloldottak Musk felvásárlása után. Többek között a Fox News műsorvezetői, Tucker Carlson és Mark Levin letiltott fiókjait is ismét aktívvá tették.