A Skechers sportcipőgyártó szerdai közleményében írta, hogy el kellett távolítaniuk a Los Angeles-i épületükből Kanye Westet – írta meg a CNN Business. A zenészt szinte már egyetlen vállalat sem látja szívesen a rasszistának minősített megnyilvánulásai után.

Celebrity Sightings - Paris Fashion Week - Womenswear Spring/Summer 2023 - Day Seven PARIS, FRANCE - OCTOBER 02: Kanye West aka Ye is seen wearing a Balenciaga boxing mouthguard, outside Givenchy, during Paris Fashion Week - Womenswear Spring/Summer 2023 - Day Seven on October 02, 2022 in Paris, France. (Photo by Edward Berthelot/GC Images)
Fotó: Edward Berthelot / Getty Images

A cég azt írja, hogy 

West bejelentés és meghívás nélkül jelent meg az irodaházban, ahol videókat kezdett rögzíteni, amihez nem volt engedélye. 

Majd a vállalat vezetői röviden elbeszélgettek a zenésszel, akit ezt követően kikísértek az épületből.

A Skechers nem fontolgatja és nem is áll szándékában, hogy együttműködjön Kanye Westtel. Elítéljük a legutóbbi megosztó megjegyzéseit és nem tűrjük az antiszemitizmust vagy a gyűlöletbeszéd bármilyen megnyilvánulását 

– közölte a társaság.

West látogatására az után került sor, hogy egy nappal korábban az Adidas azonnali hatállyal felmondta a szerződést és megszakított minden együttműködés a zenésszel. Október elején a sportszergyártó közölte, hogy felülvizsgálja a partnerségét Westtel, miután a zenész White Lives Matter feliratú pólóban jelent meg egy rendezvényen. Az Anti-Defamation League (ADL), egy amerikai polgári jogvédő csoport ezt a kifejezést gyűlöletbeszédnek minősítette. 

Az ADL álláspontja szerint a White Lives Matter szlogen a fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok körében, például a Ku-Klux-Klannál egy bevett jelmondat. 

Még a White Lives Matter-botrány előtt West egy podcastban arról beszélt, esélytelen, hogy az Adidas felbontsa vele a szerződését. A zenész akkor azt állította, akkor sem válnának meg tőle, ha antiszemita szlogeneket hangoztatna. 

Johnny Depp volt ügyvédjét fogadhatja fel Kanye West

Camille Vasquezi ügyvédnő és cége felügyelheti a Yeezy márka vezérigazgatójának minden üzleti ügyét.