Kanye Westhez közel álló források állítják, hogy nemrég megbízta Camille Vasquezt és a Brown Rudnick ügyvédeket, hogy képviseljék a rapper vállalkozásait – írta meg a TMZ

Fotó: Steve Helber / AFP

A portál úgy tudja, hogy Vasquez egy olyan ügyvédi csoport tagja lesz, amely Kanye üzleti érdekeit képviseli, beleértve minden üzleti ügyletet, a szerződéseket és az egyéb közreműködéseket is.

Vasquez képviselte korábban Johnny Depp színészt a volt felesége, Amber Heard ellen indított rágalmazási perben. Depp 50 millió dollárra perelte Heardet, miután a színésznő 2018-ban megjelentette cikkét a The Washington Postban, amelyben utalást tette arra, hogy a volt férje bántalmazta őt. Az ítélet kihirdetését hatalmas médiafigyelem övezte, több millióan nézték élő adásban. A volt feleséget 15 millió dollár kártérítés megfizetésére ítélte a bíróság. 

Kanye West az utóbbi hetekben azzal került a hírekbe, hogy számos cég felmondta a vele való együttműködést: először a Gap közölte, hogy felmondja a közös üzletet Westtel, mert a ruhamárka elnöke, Mark Breitbard szerint „nem sikerült közös nevezőre jutniuk az elképzelések megvalósítását illetően”. Később az Adidas bejelentette, hogy felülvizsgálja a közel egy évtizede tartó kooperációt az előadóval, miután a párizsi divathéten bemutatta a white lives matter feliratú  („a fehér életek számítanak”) kollekcióját. A sorba a JPMorgan Chase is beszállt, a pénzintézet képviselői levélben tudatták, hogy felmondják a rapper, divattervező szerződését, vigye máshova a megtakarításait. 

Közösségimédia-platformot vásárolt magának Kanye West

A szabadszájú rapper az ellentmondásos múltú Parler közösségi média alkalmazás tulajdonosa lett. Az oldal a konteócsoportok és a capitoliumi rendbontók körében is népszerű.