Több mint száz ember meghalt, amikor leszakadt egy függőhíd Nyugat-Indiában – számolt be a helyi média hétfőn. Az első jelentésekben még hatvanra becsülték a halottak számát. A szerencsétlenség vasárnap este történt a nyugat-indiai Gudzsarát államban lévő Morbi településen – közölte a The Times of India című lap és az NDTV televízió.

Az NDTV jelentése szerint 141 ember meghalt, 177 embert pedig kimentettek, amikor a gyaloghíd, amelyet nemrég újítottak fel, összerogyott.
Az 1,25 méter széles és 230 méter hosszú hidat a 19. században, a brit gyarmati uralom idején építették. Nemrég felújították, és október 26-án megnyitották a forgalom előtt. A híd a Manccsu folyó felett ívelt át. A Times of India egy rendőrségi tisztviselőre hivatkozva 132-re tette a halálos áldozatok számát.

A médiajelentések szerint százan sérültek meg, számos embert még mindig eltűntként tartanak nyilván. A szerencsétlenül jártak többsége pihenésre vágyó helyi volt. A sajtó szerint a katasztrófa idején akár 500 ember is tartózkodott a 232 méter hosszú függőhídon.

A közösségi médiában közzétett képeken és videókon látszik, ahogy a gyalogoshíd középen szétszakad, és több ember kapaszkodik, hogy ne essen a vízbe. A baleset miatt vizsgálatot indítottak – mondta Bridzses Merdzsa gudzsaráti munkaügyi miniszter az NDTV-nek. Narendra Modi miniszterelnök hivatala a Twitter közösségi oldalon bejelentette, hogy kártérítést fizetnek az áldozatok családjainak.