A sajtóból szereztem információt arról, hogy a védencemmel szemben vádat emeltek 

– mondta Papp Gábor, Völner Pál ügyvédje az ATV Híradójának

VÖLNER Pál
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Óriási a büntetőeljárás tétje. Azt, hogy az ember életében körülbelül milyen sorsdöntő jelentőséggel bír, nem kell hangsúlyozni, korrektebbnek tartanám, hogyha a sajtó tájékoztatása azt követően történne meg, hogy az érintettek ezt a vádiratot olvashatják

– mondta Papp Gábor. 

Arra a kérdésre, hogy a sajtóközleményben szereplő információkról mi a véleménye, az ügyvéd azt válaszolta: „Erről nem tudok addig vitát nyitni, amíg nem látom a vádiratot az első betűjétől az utolsóig. Sajtóközleményeket meg nem szeretnék minősíteni.” Abban azonban biztos, hogy az ügyészségi indítványt nem fogják elfogadni.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is ragaszkodik-e Völner Pál az ártatlanságához, a politikus ügyvédje ezt mondta: „Nem ragaszkodik hozzá, hanem ártatlan Völner Pál. Nem követett el bűncselekményt, és remélem hogy a bírósági eljárás folyamán ez ki is fog derülni.” 

A VG is megírta korábban , hogy korrupciós és elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtottak be vádiratot Schadl György és 21 társa, köztük Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke

rendszeresen készpénzt, összesen legalább 83 millió forintot adott át Völnernek, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.